IFK Hallsberg

Referat: Frövi IK - IFK Hallsberg

3p i viktig match
Frövi vinner med 3-0 i hemmamatchen mot Hallsberg efter 0-0 i paus.
I matchminut 2 rullar gästerna upp ett anfall som medför en hörna som slogs in i målområdet som Wille M säkert nickade bort. I minut 6 testar Hallsberg ett långt lyft in i boxen som Ludde i FIK-målet går ut och plockar ned. I minut 9 lyfter Hallsberg in ett högerinlägg som nickas högt över. I minut 12 kommer FIK fram på högerkanten då Oscar och Höijer spelar vägg och sedan kommer ett högerinlägg från Oscar som Kevin möter upp inne i Boxen. Kevin spelar vidare till Mano som kommer med fart i boxens vänstra kant och trycker iväg ett skott med vänstern som mv räddar. FIK låter Hallsberg ha mycket boll som resulterar i några skott en bit utifrån men inga heta målchanser skapas. I minut 21 får Jesper bollen och lyfter fram bollen till Höijer som gör en fin nedtagning och spelar sedan vidare till Wille A som testar en halvvolley som smet retligt över ribban. I minut 25 lyfter Eliott in en FIK-frispark i boxen som Manuel möter upp och passar vidare till Wille A som testar ett skott som täcks till en hörna som blev resultatlös. I minut 28 fångar Hallsberg upp ett dåligt uppspel från FIK och testar ett skott en bit utifrån som går en bit utanför. Kevin testar ett skott i minut 29 men inget mål då bollen gick ca 1m utanför mv:s högra stolpe. I minut 30 kommer Hallsberg in i boxen och i anfallets 2:a våg får man till ett bra avslut som Ludde räddar genom att styra bollen till en hörna som blev resultatlös. I minut 37 får FIK en frispark efter ruff mot Jesper. Erik slår frisparken in i boxen och det blir farligt men gästerna lyckas nicka bollen till en hörna. Hörnan slås in i boxen och Hallsberg får direkt till en omställning som blev farlig då man fick till ett avslut inne i boxen men skottet gick över ribban. I minut 42 kommer Hallsberg in i boxen och det blir lite trassligt framför FIK-målet innan Oscar rensar bort bollen. I minut 44 testar Höijer en djupledsboll mot Kevin men mv avvärjer genom att vara tiondelen före Kevin. Inga mer chanser i första så 0-0 i paus. I andra halvleks första spelminut spelar Anton bollen till Höijer som får till ett högerinlägg som täcks av Hallsbergs mittbackar framför FIK:are i bra läge. Minuten senare spelar Alex fram Höijer som gör ett högerinlägg som blev farligt men bollen gick förbi både hemma- och bortaspelare. Minuten senare får Hallsberg till ett anfall som avslutas med ett skott som gick strax över ribban. I minut 49 spelar Jesper fram Kevin som kommer själv med målvakt, lite till höger i boxen, och avslutar med ett skott som mv räddar. I minut 50 gör Ludde en bra räddning på ett farligt skott från gästerna. I minut 53 testar Manuel en framspelning till Kevin som är nära att komma fri men mv hinner få på en tå innan Kevin. I minut 56 gör Kevin ett inlägg mot Jesper som finns vid främre stolpen men mv är med och fångar bollen före Jesper. I minut 57 slår gästerna in en lyra som Ludde enkelt går ut och plockar ned. Närmaste 5 är det gästerna som får till några anfall men inga farligheter uppstår. I minut 62 kommer Erik på vänsterkanten och slår ett inlägg mot Höijer som försöker få på pannan men mv är med och får bort bollen. Will M gör en väldigt bra brytning i minut 64 och spelar sedan vidare till Höijer som testar ett inlägg som täcks, synd då flera FIK:are fanns i bra lägen. I minut 68 krigar Erik ch det uppstår en liten brottningsmatch nere på Frövis vänsterkant som medför frispark till Erik efter en halvnelson. I minut 74 spelar Kevin en fin passning till Alex som är på väg att komma loss inne i straffområder men fälls och domaren blåser straff. Ludde får förtroendet från 11m-punkten och klipper till, superbra straff, och 1-0 till Frövi. Hallsberg försöker direkt efter målet anfalla och kommer upp på högerkanten men Erik är stark och vinner sin duell på bästa sätt. I minut 78 passar Kevin till Höijer som ser att mv är långt ut och trycker direkt iväg bollen som seglade över mv men även över ribban, nära men inget mål. Hallsberg lyfter in bollen i boxen i spelminut 79 men Erik gör en språngnick och avvärjer gästernas chans. I minut 82 kommer Hallsberg upp i ett anfall och får till ett högerinlägg som man möter med pannan men nicken går över. I minut 83 kommer Gurra in i boxenns högra sida och avslutar med ett skott som mv räddar och det blir en retur som Hamodi bredsidar in och 2-0 till Frövi. I minut 85 kommer Hallsberg upp i ett anfall och får till ett avslut som Ludde räddar och sedan rensar Calle bort returen. FIK punkterar metchen i minut 88 då Kevin kommer fri med en back i hasorna. Kevin rundar mv och slår sedan in bollen och 3-0 till Frövi. Sista chansen i matchen får FIK men Kevins inspel i minut 90 tåar Hallsberg bort framför flera FIK:are inne i bra lägen i boxen. Ingen publikvänlig fotboll men grabbarna i FIK följde coachernas matchplan som resulterade i vinst.